Communautaire acties

Participatie maakt deel uit van het DNA van DUNE. Door de ontwikkeling van gezamenlijk bedachte projecten wordt het publiek betrokken bij het leven van de vereniging en bij het nastreven van haar missies.

Workshops

welkom, workshop, informeren

CLIP Radio is een radioproject dat van begin tot eind door het publiek van DUNE gerund wordt. Het programma wordt één keer per maand uitgezonden op Radio Panik en behandelt onderwerpen die rechtstreeks verband houden met de moeilijkheden die gepaard gaan met onzekerheid en consumentenproblemen.

L’Espace Femmes* is een plek om isolement te doorbreken en gevoelens van machteloosheid te bestrijden. *Het is voorbehouden aan vrouwen en mensen die zich als zodanig identificeren.

De workshop Chipote is een workshop voor artistieke creatie en vrije expressie, om een artistieke vezel te ontwikkelen die vaak “verstikt” wordt door de straat.

Om voor jezelf te zorgen door middel van dierlijke bemiddeling, biedt DUNE een workshop hippotherapie in de vrije natuur.

DUNE organiseert ook individuele en groepssporten, waaronder een kennismaking met hardlopen en een multisportworkshop.

Betaalde activiteiten

preventie, gemeenschap

Het burgercomité wordt gefaciliteerd door een peer helper en bestaat uit gebruikers die deelnemen aan het beheer van de vereniging. Door gebruik te maken van de ervaringskennis van het publiek kunnen professionele praktijken evolueren en kunnen sociale ongelijkheden op het gebied van gezondheid worden aangepakt.

Boule-de-Neige is een intercollegiaal preventieproject. Het leidt vrijwilligers op om schadebeperkings- en preventieboodschappen te verspreiden onder andere drugsgebruikers.

De TAD – wat staat voor “alternatief betaald werk” – stelt mensen in staat om rechtstreeks bij te dragen aan onze activiteiten door schadebeperkings- of hygiënekits te maken.

De focusgroep is een discussietafel onder toezicht van het team. Het verzamelt suggesties van het publiek over de ontwikkeling van een nieuw project of bepaalde aspecten van de organisatie van de vereniging.

Paar-aidance

elkaar helpen, ervaring delen

DUNE vertrouwt op de interventie van een peer helper die verantwoordelijk is voor deelname. Deze innovatieve rol is gebaseerd op de ervaringen van mensen die hersteld zijn.

juli 2024
augustus 2024
Geen evenement gevonden!